Dr. C. Cengiz Çevik (Klasik Filolog) – Blog

Birtakım filolojik hassasiyetler: Eskiçağ ve günümüze dair kişisel okumalar ::: İstanbul Üniversitesi, Latin Dili ve Edebiyatı bölümü, Dr.

Okumaların okuması: Vergilius ve Aeneis

Bu video serisinde Vergilius’un çağlar boyunca okunmuş olan Aeneis‘ini satır ve tema bağlamında yorumlamaya çalışacağım. Bu ha deyince olacak iş değil, birkaç haftada bir bölüm ancak yayınlayabilirim, belki düzensiz aralıklarla analizi sürdürürüm, emin değilim, ancak eseri başından sonuna tamamlamak istiyorum.

Buradaki ilk videoda giriş niyetine Vergilius’un yaşamından, Eclogae ve Georgica adlı eserlerinden, Roma’daki sosyal ve siyasî ortamdan bahsedeceğim. Muhtemelen bir sonraki videoda Aeneis üzerine bilgi aktardıktan sonra, üçüncü videoda Aeneis incelemesine başlayacağım. Keyifli dinlemeler.

o. Giriş niyetine: Vergilius, Eclogae ve Georgica

1. Vergilius’un Aeneis’i… (1.1-33)

 2. Iuno’dan Aeolus’a… (1.34-94)

4 comments on “Okumaların okuması: Vergilius ve Aeneis

  1. Anonim
    11/04/2015

    Çok güzel olmuş. Uzun zamandır yeni bir Aeneis çevirisi bekleyen biri olarak devamını merakla bekliyorum.

  2. Anonim
    14/04/2015

    Uyguladığınız yöntem çok iyi. Hem Latince metni görüp/dinleyip hem yorumlarınızla birlikte çeviriyi dinlemek ve bu sürece bir şekilde eşlik ediyor olmak klasik metinleri sevenler için çok sevindirici bir olay. Teşekkür ediyorum.

  3. yasemin
    09/09/2017

    Emeğinize sağlık, çok yayarlı bir iş yapıyorsunuz. Vergilius’un devamını merakla bekliyoruz.
    Türkçe çeviriler hakkındaki yorumunuz nedir? Türkan Uzel, İ.Z. Eyüboğlu, O. Akşit
    Teşekkür ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: