Dr. C. Cengiz Çevik (Klasik Filolog) – Blog

Birtakım filolojik hassasiyetler: Eskiçağ ve günümüze dair kişisel okumalar ::: İstanbul Üniversitesi, Latin Dili ve Edebiyatı bölümü, Dr.

“Sean Mcconnell ile Cicero’nun Mektuplarında Felsefe Yaşamı Üzerine Bir Söyleşi”

kutadg1

 

Kutadgubilig. Felsefe – Bilim Araştırmaları dergisinin 29. sayısı (Mart 2016) çıktı.

İçinde Sean Mcconnell ile yapmış olduğum “Cicero’nun Mektuplarında Felsefe Yaşamı Üzerine” bir söyleşi de bulunuyor.

Özet

Sean McConnell lisans ve PhD derecelerini University of Cambridge’de tamamladı. Çok geçmeden University of East Anglia’ta felsefe dersleri vermeye başladı, halen University of Otaga’da Classics bölümünde okutmanlık yapmaktadır. Temel çalışma alanı Eskiçağ felsefesi ama özellikle de İ.Ö. birinci yüzyıldaki Yunan-Roma felsefesi ve Roma’da cumhuriyet rejiminin çöküp yıkıldığı dönemde felsefe ve politikanın görünümüdür. Aralık 2015’te gerçekleştirilen bu söyleşide Cicero’nun mektuplarının külliyatı ve felsefesindeki yeri, mektupların günün Roma’sındaki politik gelişmeler bağlamında önemi ve genel olarak Cicero’nun felsefî kimliği üzerinde durulmuştur.

Etiketler

Cicero, felsefe, mektuplar, politika, Roma, Sean McConnell

 

Sean McConnell completed first his MPhil and then his PhD at the University of Cambridge. Recently, he has taught philosophy at the University of East Anglia, and is a lecturer in Department of Classics, University of Otaga. His current research focuses on ancient philosophy, in particular Graeco-Roman philosophy in the first century BC and the interface of philosophy and politics at Rome during the decline and fall of the Roman republic. These subjects were discussed in this interview made in Dec. 2015: Place of Cicero’s letters in his Corpus and philosophy, and their importance in the concept of political events at Rome, and Cicero’s philosophical identity generally.

Tags

Cicero, philosophy, politics, Rome, Sean McConnell

Yorum bırakın