M. O halde [senin için] kötü olduğuna göre ölüm, aynı zamanda zavallıca olmalı.
A. Kesinlikle!
M. O halde sana göre ölüme götürülenlerle, götürülecekler olanlar da zavallı demektir.
A. Bana görünen bu.
M. O halde [yaşarken] kimse zavallı değildir.
A. Kesinlikle, kimse!
M. Tutarlı olmak istiyorsan kendinle, [sana göre] doğanlar ve [geçmişte] doğmuş olanlar sadece zavallı değil, aynı zamanda her daim zavallı olacaktır. Zira sadece ölüme yazgılı olanlara zavallı diyorsan, yaşayan insanlardan hiçbirini bundan alıkoyamıyorsun, (herkes ölmeye yazgılıdır), zavallılık ölümle neticeleniyor demektir: Bu durumda ölenler zavallıdır; biz de daimî zavallılığa doğuyoruz demektir. Dahası yüzbinlerce yıl önce ölmüş olanların da zavallı olması gerekir.
>Ayrıca biz insanların yani ölümlü varlıkların zavallı olması durumu, Slavoj Zizek'in de dediği hayatı takmama ile hayattan nefret etme arasında bir yere mevkilenmemize de yol açabilir, çok hazindir!
RT @jimithekewl: Çok sevdiğimiz, müthiş bir adam olan felsefe hocamız Cemil Güzey "Gelmedin" adlı muhteşem bir şarkıyla felsefe dünyamızı s… 2 years ago
RT @azizaugustinus: Participem autem fieri mensae illius, ipsum est incipere habere vitam.
Bilgeliğin masasına misafir olmak yaşam sahibi… 2 years ago
>A kişisi hiç susmasın konuşsun,adam haklı.
>Ayrıca biz insanların yani ölümlü varlıkların zavallı olması durumu, Slavoj Zizek'in de dediği hayatı takmama ile hayattan nefret etme arasında bir yere mevkilenmemize de yol açabilir, çok hazindir!