Dr. C. Cengiz Çevik (Klasik Filolog) – Blog

Birtakım filolojik hassasiyetler: Eskiçağ ve günümüze dair kişisel okumalar ::: İstanbul Üniversitesi, Latin Dili ve Edebiyatı bölümü, Dr.

>Evde kapüççüno hazırlama: Totolojik proses

>

1. Aşama: Marketten alınmış olan kapüççüno paketçiğinin baş kısmındaki tırtıktan tutup çekin, enlemesine koptuğunu ve kelin göründüğünü göreceksiniz. Bazı paketçiklerde tırtık kısmı olmayabilir, maksla ya da bıçakla da kesebilirsiniz. Bunu yapmamızın nedeni, paketçiğin içindeki kappüççinko parçacıklarını bardağa boşaltabilmek. Unutmayın, paketçiği açmazsanız, içindekileri bardağa dökemezsiniz, lütfen!

2. Aşama: Açtığınız kapüçüno paketçiğinin içindeki parçacıkları istediğiniz bir bardağa boşaltın. Bunu yaparken dikkatli olun, sağa sola şey yapmayın, size yakışmaz. Ben yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi, paketçiğin içinden çıkan kapuccino parçacıklarına kaave parçacıkları da ekledim, çünkü ben yoğun içecekleri severim. Siz sevmiyorsanız, eklemeyin. Seviyorsanız, ekleyin. Ama lütfen, kapiçino paketçiğinin içindekileri bardağa dökmeyi unutmayın. Bu şart. Zemin mermer olmak zorunda değil, siz masanın üstünde de yapabilirsiniz bu işlemi.

3. Aşama: Ketıla su koyup, onu ısıtıp, bardağa boşaltmazsanız, bardaktaki capuccino parçacıklarını suda eritemez, böylece capucüno içemezsiniz. Lütfen ketıla su koymayı unutmayınız. Not: Ketılın markası arzum olmak zorunda değil.
4. Aşama: Ketıla koyduğunuz suyu ısıtmak için düğmesine basınız. Başka bir şey yapmanıza gerek yok, su kendiliğinden ısınır.

5. Aşama: Ketılda ısınan suyu kapiçünu parçacıklarının bulunduğu bardağa dökünüz. Taşırmamaya dikkat ediniz. Kıvamını tutturunuz, yoksa köpüklenmede bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

6. Aşama: Tüm suyu löpedenek diye dökmeyeceksiniz, azar azar, biraz dökün, sonra karıştırın, aksi halde dipteki tortuklanmada bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Kaşıkla karıştırın, sonra yine su dökün.

7. Aşama: Fotoda da görüldüğü gibi ikinci posta suyu da döküyoruz. Dibsel tortuklanmayı engellemek için buna mecburuz. Yok, yine tortuklanma olursa, kipiççino paketçiğini aldığınız yere danışın. Kavga çıkarmamaya özen gösterin.

8. Aşama: Yine karıştırın. Emek sarf etmeden hiçbir şey olmaz, üflemek püflemek yok, karıştırın. Dudaklarınızla emeceğiniz köpüğün tadını düşünün, sevgi emektir.

9. Aşama: İşte emelinize ulaştınız. Dudaklarınızı bardağa götürmeyi unutmayın, yudum yudum için, isterseniz önce kaşıkla köpüğü emebilirsiniz, tavsiyem de bu yönde. “Yok ben almayayım” diyorsanız, keyfiniz bilir. A desperate soul shows as much daring as a courageous, probably more!

4 comments on “>Evde kapüççüno hazırlama: Totolojik proses

  1. MagnaPersona
    12/06/2010

    >Su ısınırken ne kadar ısınmalı hocam? Kaynasın mı kaynamasın mı? Kaynadıktan sonra bir dakika beklesin mi beklemesin mi? Daha açık olunabilirdi. Litfen ama. Sabahın şu saatinde tarifi uygulamak istedim su aşamasında takıldım.

  2. jimi the kewl
    12/06/2010

    >Arzumun varsa suyu mavi ışık sönene kadar ısıtabilirsin. Yoksa göz kararınca.Jimi Beder

  3. MagnaPersona
    12/06/2010

    >Şimdi oldu. Arçeliğim ile kırmızı ışık sönene dek ısıttım. Teşekkürler Jimi Beder, severek izliyoruz her sabah, beyim çok seviyor tariflerinizi.

  4. gasilhane
    13/06/2010

    >Ne yaptık şimdi?:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

Bilgi

This entry was posted on 11/06/2010 by in Başka birtakım hassasiyetler, Genel and tagged , .
%d blogcu bunu beğendi: