Dr. C. Cengiz Çevik (Klasik Filolog) – Blog

Birtakım filolojik hassasiyetler: Eskiçağ ve günümüze dair kişisel okumalar ::: İstanbul Üniversitesi, Latin Dili ve Edebiyatı bölümü, Dr.

Blogdan alıntı yapma kılavuzu

Yazınızda bu blogda yayınlanan bir yazıdan alıntı yapmak mı istiyorsunuz? Alıntı yönteminize göre nasıl kaynak göstereceğinize dair birkaç şablon paylaşmak istiyorum, siz de tabi olduğunuz alıntı yöntemine göre kaynak verebilirsiniz. 18.2.2015 tarihli, linki https://jimithekewl.com/2015/02/18/stoacilik-kinizm-politika/ olan “Erken Dönem Stoacılığında Siyaset Anlayışı ve Kinizm Etkisi Üzerine” başlıklı yazımı örnek olarak kullanıyorum.

 

İstanbul Üniversitesi, Tez/Proje Hazırlama Yönergesine göre:

C. Cengiz Çevik, “Erken Dönem Stoacılığında Siyaset Anlayışı ve Kinizm Etkisi Üzerine”, (Çevrimiçi) https://jimithekewl.com/2015/02/18/stoacilik-kinizm-politika, 12 Şubat 2015.

MLA sistemine göre:

C. Cengiz Çevik. “Erken Dönem Stoacılığında Siyaset Anlayışı ve Kinizm Etkisi Üzerine.” C. Cengiz Çevik’in Resmi Blogu! (jimithekewl.com), 2015. Web. 15 Şubat 2015 < https://jimithekewl.com/2015/02/18/stoacilik-kinizm-politika >

 

APA sistemine göre:

Erken Dönem Stoacılığında Siyaset Anlayışı ve Kinizm Etkisi Üzerine. (18 Şubat 2015). https://jimithekewl.com/2015/02/18/stoacilik-kinizm-politika

Ayrıca yazar adı, başlık, link ve tarih gibi bilgileri girmek suretiyle alıntı kaynağının otomatik olarak oluşturulabildiği bazı siteler var, yaygın olarak kullanılanlardan bu sitelere birkaç örnek vermek istiyorum:

Citation Machine: http://www.citationmachine.net/

Easybibhttp://www.easybib.com/

CiteThisForMehttps://www.citethisforme.com/

BibMehttp://www.bibme.org/

Yorum bırakın